Hoved og Nakke

Genoptræning efter hoved og nakke skader/problemer.

Idrætsgrene med stor risiko for kollision eller voldsom kropskontakt, forårsager de akutte nakke og rygskader, undertiden med påvirkning af rygmarven. De værste skader af denne type ses indenfor speedway, styrtløb, amerikansk fodbold, skihop, military ridning m.fl.

Det er meget vigtigt at tage genoptræningen efter hoved- og nakkeskader alvorligt, både når der skal trænes (fx efter operation eller forstuvning af nakken) og når der IKKE skal trænes (fx efter hjernerystelse).

Akutte skader i halshvirvelsøjlen opstår oftest efter voldsom bevægelse af hovedet, der overfører påvirkning til nakken i form af kraftig fremad-bagudbevægelse, der evt. gentages flere gange (fx Whip-lash), eller tilsvarende, kraftig sidebøjningsbevægelse frem og tilbage. Sjældnere er der tale om rene rotationsskader i halsen. Nakken forstuves og skal i princippet behandles som sådan.
Mens det for alle skader i sport er uhensigtsmæssigt at vende for tidligt tilbage i forhold til skaden, er det vigtigt at være klar over, at ved hovedskader er det i nogle tilfælde direkte livsfarligt ikke at respektere symptomerne på fx hjernerystelse.

For at være sikker på din diagnose, bør du søge læge eller fysioterapeut, inden du opstarter din forebyggende og vedligeholdende genoptræning.

Her kan du finde Genoptræningsprogrammer for forskellige Hoved- og nakkeskader samt ortopædkirurgiske problemstillinger for hovedet og nakken

Videoer:      McKenziebehandling af nakken  

Hospitaler

Horsens

Odense

Århus

Ålborg 

Aarhus

.

.

.

Esbjerg