Fod og ankel

Genoptræning af Fod og underben 

Fodskader kan være mange ting. Som motions- eller idrætsudøver kan blive ramt af alt fra en forstuvet fod, en overbelastet achillessene til en betændt svangsene – og derfor afhænger din genoptræning efter skader i foden, af skadestypen og hvor alvorlig den er.
Vores fødder bærer os gennem hele livet. For en almindelig person vil det sige, at de bærer os mere end 2,5 gange rundt om jorden. Det er derfor vigtigt, at fødderne fungerer godt. Som resten af kroppen skal fødderne trænes og holdes ved lige, så de bliver ved med at være sunde, stærke og bevægelige.
Dårlig funktion af foden udmønter sig i kædereaktioner op gennem resten af kroppen. En stiv fod giver en stiv krop, og svage muskler i foden kan f.eks. give dårlig kropsholdning.

For at være sikker på din diagnose, bør du søge læge eller fysioterapeut, inden du opstarter din forebyggende og vedligeholdende genoptræning.

Her kan du finde Information og Genoptræningsprogrammer for forskellige fod- og fodledsskader og ortopædkirurgiske problemstillinger i og omkring foden.

Sunde fødder giver bonus til hele kroppen – Vær god ved dine fødder – det betaler sig.

 

Kilde: vimeo.com              Danske Fysioterapeuter og fysioterapeut og post.doc. ved Aalborg Universitet Michael Skovdal Rathleff fra Aaalborg Universitets forskningsgruppe for Muskuloskeletal Smerteforskning.
Video om behandling/træning af hælsmerter/hælspore. Vi ved, at tung styrketræning hjælper patienter med seneproblemer. Den nye øvelse gav en markant bedring i patienternes tilstand i løbet af tre måneder, dobbelt så hurtigt som de traditionelle øvelser. Øvelserne udføres hveranden dag. Se mere her: fysio.dk 
Hospitaler

Aleris-Hamlet

Ålborg

.

Horsens

Esbjerg 

Bispebjerg 

.

Horsens

Horsens

Bispebjerg 

 .

Ålborg

Horsens

.

Bispebjerg 

Horsens

.

Bispebjerg

Bispebjerg

Stokkegang

Horsens

Ålborg

Ålborg

Frederiksberg